Lussekatter
Ingredienser:
200 gram smør
5 dl melk
50 gram gjær
0,5 ts safran
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts salt
2 dl sukker
2 egg
14 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 225 grader
2. Smelt smør og melk i en kasserolle, pass på at temperaturen ikke blir høyere en 37 grader
3.Tilsett gjær og deretter safran og gurkemeie
4. Tilsett sukker, salt, egg og hvetemel til slutt
5. Kle kasserollen med et kjøkkenhåndkle å la deigen heve i ca 1 time
6. Spre mel utover bordet
7. Rull ut deigen til en lang pølse
8. Kutt deigen i ca 30 pølser
9. Snurr hver ende av deigen og form en og en lussekatt
10. Sett lussekattene på et stekebrett
11. Pensle lussekattene med egg eller eve telt vann
12. Stek dem i 8-10 minutter
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar eller et bilde hvis dere har brukt oppskriften