Vanilje porsjonskaker
Til 8 porsjoner
Ingredienser:
Vaniljemousse
5 dl melk
200 g sukker
1 vaniljestang
3 eggeplommer
1 ss maizena
7 gelatin plater
5 dl kremfløte
Jordbærgele
250 g vann
25 g sukker
80 g jordbær
1 ts sitron juice
2 gelatin plater
Kakebunn:
250 g hvetemel
125 g melis
5 g salt
100 g mandelmel
125 g smør
60 g fløte
3 eggeplommer
Fremgangsmåte:
Vaniljemousse:
- Legg gelatin platene i en bolle med vann
- Kok opp melk sukker og vaniljestang til 80 grader
- Pisk så maizena og eggeplommene og bland det sammen med malke blandingen
- Rør så inn den bløtlagte gelatinen
- Vend så inn pisket kremføle og avkjøl
Jordbær gele:
- Legg gelatin platene i vann
- Kok opp resten av ingrediensene
- Sil saften og tilsett så den bløtlagte gelatinen
- La gelatinen stivne i noen timer
Kakebunn:
- Bland sammen alle ingrediensene unntatt kremfløten og e
- Når det får en sandete konsistens kan du blande inn kremfløten og eggeplommene
- Sett deigen i kjøleskapet før kjevling
Sett det sammen:
- Sett ovnen på 180 grader
- Kjevl ut kakebunn deigen og kutt ut sirkler i samme størelse som kakeformen din
- Stek i ca 30 minutter
- Fyll silikonformene halvfullt med vaniljemoussen
- Når vaniljemoussen er stiv kan du legge litt jordbær gele i midten
- Fyll så resten av formen med vaniljemousse
- Når vaniljemoussen er stivnet kan du presse porsjonskakene ut av formen og sette dem på kakebunnene
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar eller et bilde hvis dere har brukt oppskriften