Jordbær og sjokoladekake

Jordbær og sjokoladekake 


Denne kaken lagde jeg til 15 års bursdagen min. Denne kaken er perfekt til å imponere venner og familie med. Jordbær og sjokolade syntes jeg passer ekstremt godt sammen, det kan ikke gå galt. Følg oppskriften nøye og bruk den tiden du trenger så vil du få et fantastisk resultat!

Sjokolade krem  
300 g sjokolade 
200 gram smør
200 gram melis 
1 kurv jordbær

Kakebunn:
Springform ca 22 cm 

300 gram smør
300 gram vann 
3 egg 
350 gram sukker
500 gram hvetemel 
30 gram kakaopulver
1 ts bakepulver 

Kakebunn:
  1. Sett ovnen på 180 grader 
  2. Smelt smøret og sjokoladen i en kjele 
  3. Bland så alle ingrediensene i en bolle, hvetemel til slutt 
  4. Del så røren i to springformer på ca 22 cm 
  5. Stek kakebunnene 15 minutter i ovnen 
  6. TIPS: Alle ovner er forskjellige, det kan ta litt kortere eller lengre tid i din ovn
  7. La kakebunnen kjøle seg ned på en rist, mens kakebunnene avkjøles kan du begynne på kremen 

Jordbær og sjokoladekrem:
  1. Smelt sjokoladen i vannbad   
  2. Pisk smør og melis i en kjøkkenmaskin eller e.v.t. en håndmikser                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
  3. Bland så resten av ingrediensene i bollen med smør og melis 
  4. Kutt opp jordbærene og mos dem 
  5. Bland jordbærene i kremen og rør godt 

Montering: 
  1. Legg frem en kakebunn og smør på et godt lag med krem 
  2. TIPS: pass på at kremen er flat så neste lag ikke vil bli skjev 
  3. Legg så den andre kakebunnen på toppen 
  4. Bruk resten av kremen til å dekke kaken, jobb bra med kremen så du får en glatt og en gjevn overflate 
Pynt:
Du kan pynte sjokoladen med for eksempel jordbær, sjokolade, melis eller annet. 
For å lage sjokolade pynten jeg lagde på min kake tempererte jeg sjokolade og så brukte jeg pvc rull til å forme den. Det vil snart komme ut en post om hvordan dere kan lage profesjonell sjokolade pynt! 


Kommentarer