skolebrød
Til ca 10 skolebrød
250 gram hvetemel
75 gram sukker
1 pk rød tørrgjer
1,5 dl melk
35 gram smør
1 ts kardemomme
1 egg til pensling ( valgfritt)
Vaniljekrem
Vann
Melis
Kokos
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader
- Bland sammen hvetemel, sukker og kardemommen i en kjøkken maskin
- Tilsett melken og hell i gjæren
- Elt på lav hastighet i 12-15 min
- Tilsett smør og elt deigen 5-10 min mer
- Lag kuler av deigen og plaser på et stekebrett
- La bollene etterheve i 40 min
- Lag en grop i midten av bollene og legg vaniljekremen i gropen
- Stek bollene i 10- 20 min
- Avkjøl bollene på en rist
- Lag glasur av melis og vann og dekk bollene med glasuren
- Strø så kokos på melisen
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar eller et bilde hvis dere har brukt oppskriften