Skolebrød

skolebrød


Ingredienser 
Til ca 10 skolebrød
250 gram hvetemel 
75 gram sukker 
1 pk rød tørrgjer
1,5 dl melk 
35 gram smør 
1 ts kardemomme 
1 egg til pensling ( valgfritt) 
Vaniljekrem 
Vann 
Melis 
Kokos 

Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på 200 grader 
  2. Bland sammen hvetemel, sukker og kardemommen i en kjøkken maskin
  3. Tilsett melken og hell i gjæren 
  4. Elt på lav hastighet i 12-15 min
  5. Tilsett smør og elt deigen 5-10 min mer 
  6. Lag kuler av deigen og plaser på et stekebrett
  7. La bollene etterheve i 40 min
  8. Lag en grop i midten av bollene og legg vaniljekremen i gropen
  9. Stek bollene i 10- 20 min
  10. Avkjøl bollene på en rist
  11. Lag glasur av melis og vann og dekk bollene med glasuren 
  12. Strø så kokos på melisen 
TIPS: Du kan bytte ut vaniljekremen med andre kremer eller syltetøy 

Kommentarer