Sjokolade pynt

Sjokolade pynt 


Lyst til å pynte kaken din med fancy sjokolade pynt? Her får du se akkurat hvordan du kan lage sjokolade pynt hjemme på en enkel måte. I de to første måtene blir det brukt pvc rull som er en plastisk rull, dette kan bli kjøpt på de fleste bake butikker.

Sjokolade strimler 

1) Temperer sjokoladen, dette gjør du ved å koke opp vann i en kjele (Ikke fyll kjelen mer en halv fult), når vannet nesten koker legger du en bolle med sjokolade over kjelen

TIPS: Bollen med sjokoladen må ikke være nær vannet, da vil det vil bli for varmt for sjokoladen

2)Teip en 30 cm lang pvc rull på bordet

TIPS: Hvis du ikke har pvc rull kan du bruke bakepapir, men da vil det bli vanskeligere å ta papiret av sjokoladen

3) Smør et tynt lag sjokolade over pvc rullen

4) Bruk en kam eller klipp ut en kam av papp, dra så kammen over sjokoladen så du får strimler

5) Tvist pvc arket sp sjokoladen får en snurr, bruk teip for å holdet arket på plass

6) Når sjokoladen har stivnet kan du forsiktig dra plastikken av sjokoladen

Sjokolade rull 


1) Temperer sjokolade, dette gjør du ved å koke opp vann i en kjele (Ikke fyll kjelen mer en halv fult) til vannet nesten koker, legg så en bolle med sjokolade over kjelen

TIPS: Bollen med sjokolade må ikke være nær vannet da det vil bli for varmt for sjokoladen

2) Teip pvc arket (Plastikk ark) i ønsket lengde på bordet
TIPS: Hvis du ikke har pvc rull kan du bruke bakepapir, men da vil det ikke bli like lett å ta papiret av sjokoladen

3) Smør et tynt lag sjokolade over pvc rullen

4) Rull så pvc arket og bruk teip for å holdet det på plass

5) Når sjokoladen har stivnet kan du dra pvc arket forsiktig av sjokoladen

Sjokolade blad 

1) Temperer sjokolade, dette gjør du ved å koke opp vann i en kjele (Ikke fyll kjelen mer en halv fult) til vannet nesten koker, legg så en bolle med sjokolade over kjelen

TIPS: Bollen med sjokolade må ikke være nær vannet da det vil bli for varmt for sjokoladen

2) Hent et blad ute, helst et blad fra et frukttre

3) Smør er tynt lag sjokolade over bladet

4)Når sjokoladen har stivnet kan du forsiktig dra bladet av sjokoladen

Kommentarer