Chouquettes er som den norske vannbakkelsen, bare mindre og med perlesukker på. Chouquettes er luftige og kan lages på mange måter. Jeg foretrekker å lage vannbakkelsene med perlesukker på, men du kan for eksempel kutte dem i to og putte krem og syltetøy inni eller dyppe dem i karamell eller sjokolade som stivner.
Oppskrift:
Ca 40 chouquettes
1,5 dl vann
60 gram smør
60 gram hvetemel
2 egg
perlesukker
Fremgangsmåte
1) Sett ovnen på 200 grader
2) Kok opp vann og smør
3) Ta kasserollen av platen og bland inn mel
TIPS: Her er det viktig at du rører godt til deigen slipper kaserollen
4) Tilsett ett og ett egg og rør godt
5) Lag små kuler av deigen ved hjelp av to skjeer eller en sprøytepose med rund tipp
6) Strø perlesukker over vannbakkelsene
7) Stek dem i ovnen i 20-25 minutter til de er gyllene
TIPS: Det er viktig at du ikke åpner ovn døren før du er sikker på at det er ferdige, da vil de falle sammen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar eller et bilde hvis dere har brukt oppskriften