Blåbær fromasj
Blåbær fromasj er en perfekt dessert som er lett å lage. Det mest vanlige er å lage sitron fromasj, men jeg har gjort en vri på det og laget blåbær fromasj.
Ingredienser:
5 porsjoner
1 kurv blåbær
2 egg
70 gram sukker
2,5 plater gelatin
450 gram kremfløte (pisket)
Blå konditor farge
Fremgangsmåte
1)Legg gelatin platene i kaldt vann
2)Pisk eggedosis av egg og sukker
3)Kok opp blåbærene og mos dem til en kompott
TIPS: Tilsett litt vann så blåbærene ikke skal brenne seg i kjelen
4)Sil blåbær kompotten til du får en glatt og stein fri kompott
5)Klem vannet ut av gelatin platene og bland dem i kompotten
6)Hell så kompotten over i eggedosisen og vend inn pisket krem til slutt
TIPS: Her kan du tilsette noen dråper blå konditor farge hvis ønsket
7)Hell fromasjen i kopper og la så fromasjen stivne i fryseren (eventuelt over natten)
8)Ta så fromasjen ut av fryseren og dypp forsiktig bunnen av koppen i varmt vann for å løsne fromasjen fra koppen
TIPS: Bland smeltet sjokolade og pisket krem for å få en lett sjokolade krem som vil passe perfekt til blåbær fromasjen
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar eller et bilde hvis dere har brukt oppskriften